Например еднократната помощ за ученици от 1-ви, 2-ри, 3-и, 4-ти

...
 Например еднократната помощ за ученици от 1-ви, 2-ри, 3-и, 4-ти
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Социалните помощи не трябва се дават на кал...

 

" Например еднократната помощ за възпитаници от 1-ви, 2-ри, 3-и, 4-ти и 8-ми клас, без изобщо да се интересуваме дали фамилиите на тези възпитаници имат потребност тъкмо от тези 300 лв., дали някои от тези фамилии нямат потребност от повече средства. Същото е отношението към коледните надбавки. Въобще не се интересуваме дали всички пенсионери разчитат единствено на прихода от пенсия или някои имат и други приходи, само че на всички раздаваме коледни надбавки, тъй като това било обществено отговорно ".

 

Според Шалапатова по този начин помощите за хората в потребност остават прекомерно дребни - даде за образец децата с увреждания.

 

" Досега нашият фокус бе само дали месечната помощ за тях ще се вдигне, само че в този момент аз се целя в това да има палитра от услуги, дневни грижи, рехабилитация ".

 

Голяма част от жителите у нас, които са стопански неактивни, получават някакви приходи - да вземем за пример от прехрана от родственици в чужбина, уточни още Иванка Шалапатова. Други отиват за няколко месеца в Западна Европа, а когато се върнат, разчитат на положителни компенсации за безработица и нямат мотивация да стартират работа.

 

" Каквато и специалност да им предложиш, те споделят - " това са ниски хонорари, защото ние във Франция получаваме по-високи компенсации ". Друго събитие, което нашите проучвания демонстрират, е, че в действителност доста от тези хора нямат подготовка или даже нужните пълномощия, обаче чакат доста високи заплати ".

 

Единственият метод за смяна на тази система е да влагаме в компетенциите, мотивацията и професионализма на всички обществени служащи, счита министър Шалапатова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР